Πρόγραμμα Πιστοποίησης στο Floortime
Μέθοδος Greenspan Floortime Approach®
Διαδικτυακό Πρόγραμμα Πιστοποίησης


Περιγραφή
Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης στην Μέθοδο Greenspan Floortime Approach® δίνει στον εκπαιδευόμενο πιστοποίηση που του επιτρέπει να παρέχει υπηρεσίες Greenspan Floortime®. Επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να χρησιμοποιούν τη μέθοδο The Greenspan Floortime Approach® για υπηρεσίες που προσφέρουν σε παιδιά. Δίνεται η δυνατότητα χρήσης του εμπορικού σήματος του Floortime Center ως περιγραφή των υπηρεσιών και ως πιστοποίηση που έχουν αποκτήσει με την ολοκλήρωση του προγράμματος πιστοποίησης.

Η εκπαίδευση για την Πιστοποίηση αποτελείται από τη διήμερη διαδικτυακή πρακτική άσκηση, από συναντήσεις μετά την πρακτική άσκηση και από 3 έως 5 υποβολές βίντεο, που υποβάλλονται σε μηνιαίο χρονικό διάστημα από τους συμμετέχοντες στον εκπαιδευτή.

Τι απαιτείται για την υποβολή αίτησης για πιστοποίηση:
• Να είστε καλός γνώστης της αγγλικής γλώσσας (ανάγνωση, ακουστική και ομιλία).
• Να έχετε εργαστεί με την ανάπτυξη των παιδιών. Αποδεκτή είναι και η εμπειρία εργασίας σε σχολείο, κλινική ή νοσοκομείο με παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες.
• Να έχετε παρακολουθήσει τη διήμερη Εκπαίδευση “The Greenspan Floortime Approach”, με εισηγητές τους εκπαιδευτές του Floortime Centre ή να έχετε κλινική εμπειρία στο Floortime που προέρχεται από την  παρέμβαση (εργασία) σε παιδιά με ΔΑΔ.
• Θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής των εκπαιδευμένων από τους υπεύθυνους του Floortime Center και του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.


  
📣 live webinar
📅 16 & 17 Ιουλίου 2022
🕓 14:00 - 21:00
✖ αυστηρά μέχρι 15 εκπαιδευόμενοι


Εκπαιδευτής:
Tim Bleecker
Director of The Floortime Center


Ημέρα 1
Παρουσιάστε μια επισκόπηση του μοντέλου The Learning Tree, την τελική έκδοση του μοντέλου DIR του Dr. Greenspan (Αναπτυξιακή, Ατομικές διαφορές, με βάση τη σχέση).
• Περιγράψτε πώς προσδιορίζει τη λειτουργική συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού χρησιμοποιώντας τη μεταφορά ενός δέντρου
• Εξηγήστε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των ικανοτήτων κοινωνικής, συναισθηματικής και ακαδημαϊκής σκέψης.

Αναθεωρήστε τις τεχνικές Review Greenspan Floortime  και κατανοήστε τη σύνδεσή τους με τους στόχους σε κάθε αναπτυξιακό ορόσημο,
• Επικεντρωθείτε στο τι σημαίνει το «Ακολουθήστε αυτόν που δείχνει το δρόμο» (Follow the Lead), «Πρόκληση» (Challenge), «Επέκταση» (Expand) και «Αντίθετη Ρύθμιση» (Counter Regulate) στο Greenspan Floortime.

Κάντε μια ανασκόπηση στις τεχνικές Greenspan Floortime και κατανοήστε τη σύνδεσή τους με τους στόχους σε κάθε αναπτυξιακό ορόσημο.

Ανάλυση βίντεο, προβληματισμοί, συζητήσεις και ερωτήσεις και απαντήσεις.Ημέρα 2
Ολοήμερη κλινική ανάλυση βίντεο του Floortime με παιδιά με διαφορετική διάγνωση.

Σκέψεις, συζητήσεις και ερωτήσεις και απαντήσεις.Υποβολή βίντεο και ανατροφοδότηση
Υποβολή 3 έως 5 βίντεο διαφορετικών παιδιών, μετά τη διεξαγωγή του Προγράμματος Πιστοποίησης. Κάθε βίντεο πρέπει να είναι διάρκειας 10 λεπτών, με Greenspan Floortime τεχνικές που εφαρμόζει ο εκπαιδευόμενος σε ένα παιδί.
Τα βίντεο θα εξεταστούν από τους υπεύθυνους του Floortime Center και θα πραγματοποιηθούν 6 συναντήσεις ανατροφοδότησης. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι μηνιαίες και η διάρκειά τους μέχρι και 2,5 ώρες.


➥ Δίδακτρα:
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, για να ενημερωθείτε σχετικά.


✔ Πλατφόρμα μετάδοσης εκπαίδευσης: zoom

✔ Προϋποθέσεις συμμετοχής:
- PC / laptop / tablet
- Σύνδεση internet
- Προσωπικός λογαριασμός zoom (για δωρεάν εγγραφή επισκεφτείτε το zoom.us)
- Οπτικοακουστικός εξοπλισμός (χρήση ηχείων, μικροφώνου και κάμερας)


⇒ Οι πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στο σεμινάριο θα σταλθούν μετά την εγγραφή σας σε αυτό.❕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ❕ 
Συμπληρώστε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής για να ενημερωθείτε
σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής σας στο σεμινάριο.

📞 6986180630
📧 edu@diepistimoniko.gr