Βιογραφικά

Βιογραφικό εισηγητή Εκπαίδευσης
Ο Tim Bleecker, συνιδρυτής και διευθυντής του Floortime Center, είναι απόφοιτος του Kenyon College και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας και Αναπτυξιακής Διαταραχής για την παιδική ηλικία και την πρώιμη παιδική ηλικία. Για πάνω από μια δεκαετία ο Tim συνεργάστηκε με τον Δρ Stanley Greenspan και τους συναδέλφους του. Είχε την τύχη να έχει επτά χρόνια προσωπικής καθοδήγησης από τον Δρ. Greenspan σε τομείς όπως η συναισθηματική ανάπτυξη, η οικογενειακή δυναμική και η παρέμβαση. Έχει επίσης εκπαιδευτεί  στην επαγγελματική, ομιλία και οπτικο-γνωστική θεραπεία.

Ο Tim συνεργάστηκε με πολλές οικογένειες και παιδιά με ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών και μαθησιακών προκλήσεων χρησιμοποιώντας την προσέγγιση Floortime. Συνεχίζει να ταξιδεύει σε εγχώριες και διεθνείς εκδηλώσεις που φιλοξενούν και παρουσιάζουν σε συνέδρια μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που επηρεάζουν τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο Tim έχει πάθος για το μοντέλο Floortime και απολαμβάνει να βλέπει την ανάπτυξη που έχουν τα παιδιά και οι γονείς χρησιμοποιώντας αυτήν την υπέροχη προσέγγιση.
Συνιδρυτής Floortime Center
Ο Jake Greenspan, απόφοιτος του Kenyon College, εργάστηκε σαν καθηγητής ενός γυμνασίου που ειδικευόταν στις μαθησιακές δυσκολίες. Από το 1998 εργάστηκε με τον πατέρα του, Dr. Stanley Greenspan, και για 10 χρόνια εκπαιδεύτηκε από αυτόν στην εφαρμογή του Μοντέλου DIR και της μεθόδου Floortime Approach, καθώς και στο πώς να εκπαιδεύει άλλους στις αρχές της μεθόδου. Ο Τζέικ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του σχολείου Creative Minds International PCS: πρόκειται για το μόνο διεθνές δημόσιο σχολείο στην Ουάσινγκτον, το οποίο μάλιστα έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά του την αναπτυξιακή εκπαιδευτική προσέγγιση του Dr. Stanley Greenspan, για να υποστηρίξει όλους τους μαθητές του στη μάθηση, ανεξάρτητα από τον τρόπο που επεξεργάζονται την πληροφορία. Είναι επίσης πρόεδρος του ΔΣ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού All The Difference Inc. στο Wilmington (Delaware) και συνδιευθυντής τού The Floortime Center®, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Tim Bleecker στην Bethesda (Maryland).Βιογραφικό δημιουργού
Ο Dr. Stanley Greenspan συνέγραψε πάνω από 100 ακαδημαϊκά άρθρα και κεφάλαια. Συνέγραψε ή είχε την επιμέλεια πάνω από 40 βιβλίων, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Όλα τα μεγάλα media έχουν προβάλει συνεντεύξεις και έρευνές του.
Θέσεις από τις οποίες δούλεψε: 
• Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος και Ψυχαναλυτής. 
• Κλινικός Καθηγητής Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς και Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή τού George Washington University. 
• Επόπτης ψυχαναλυτής παιδιών στο Washington Psychoanalytic Institute. 
• Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Συμβουλίου για τις Αναπτυξιακές και Μαθησιακές Διαταραχές (ICDL) από το 1997 ως το 2010.
• Συμπρόεδρος του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη του Ανθρώπου.
Από τις θέσεις αυτές προσέφερε το εξής έργο:
• Έρευνα στην πρόληψη και θεραπεία συναισθηματικών και αναπτυξιακών διαταραχών βρεφών και παιδιών.
• Ιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου βρεφών, νηπίων και οικογενειών «Μηδέν ως τρία» (1975-84). Όσο ήταν πρόεδρος στο Κέντρο «0-3», ο Dr. Greenspan ηγήθηκε των προσπαθειών να προσέξει η κοινότητα των κλινικών επιστημόνων τα προβλήματα ψυχικής υγείας της βρεφικής ηλικίας. Έτσι δημιουργήθηκε στο «0-3» και μια διαγνωστική ταξινόμηση διαταραχών της πρώτης παιδικής ηλικίας, ώστε να τονιστεί η σπουδαιότητα της πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας βρεφών και μικρών νηπίων.
• Πρόεδρος της Επιτροπής διαγνωστικής ταξινόμησης στο «Μηδέν ως τρία» (1988-1996).
• Τέως επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ψυχικής Υγείας και του Κλινικού Προγράμματος Βρεφικής Ανάπτυξης (του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας).
• Τέως μέλος της Ειδικής ομάδας εργασίας του Αρχιάτρου των ΗΠΑ για την νηπιακή θνησιμότητα.
• Τέως περιφερειακός αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Βρεφικής Ψυχιατρικής και όμορων επιστημών.
• Μέλος πολλών συντακτικών ομάδων επιστημονικών περιοδικών.